popry-pokholodannia-do-kintsia-tsoho-tyzhnia-defitsytu-v-enerhosystemi-ne-ochikuietsia-ukrenerho

Попри похолодання: до кінця цього тижня дефіциту в енергосистемі не очікується - Укренерго

 • 44739 переглядiв

Глава "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляє, що на цьому тижні в енергосистемі України не очікується дефіциту електроенергії, незважаючи на збільшення споживання і холодну погоду.

Попри похолодання та зростання споживання до кінця цього тижня серйозного дефіциту в енергосистемі не очікується. Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише УНН.

Деталі

Як повідомив Володимир Кудрицький, попри похолодання та зростання споживання до кінця цього тижня серйозного дефіциту в енергосистемі не очікується. На наступному ж тижні покрити споживання може допомогти прогнозоване збільшення теплової генерації, а при потребі, й аварійна допомога.

За його словами, "Укренерго" все ще розраховує на збільшення комерційного імпорту електроенергії, обсяг якого наразі є недостатнім. Імпорт електроенергії був би економічно оптимальним джерелом для збалансування енергосистеми в холодні дні.

Також Кудрицький додав, що українці не перевантажують електромережі та ставляться більш ощадливо до споживання електроенергії.

"Цей формат заклику до суспільства дає свої результати і я хочу, користуючись нагодою, ще раз його повторити – нам всім необхідно продовжувати ощадливо ставитись до споживання електроенергії. Графік, який ми демонструємо в мережі кожного дня, дає уявлення коли саме є найбільше споживання - це ранковий та вечірній пік. І в ці години заклик заощаджувати електроенергію є найбільш актуальним", – сказав голова "Укренерго".

Нагадаємо

Графік споживання електроенергії відчутно зріс у пікові години. Аналітика останніх чотирьох діб свідчить що українці найбільше використовують електроенергії у період з 9:00 до 11:00, а також з 16:00 до 19:00. Громадян закликають бути ощадливішими у ці години.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У рф підтвердили смерть Киви і відкрили справу

     • 33241 переглядiв