popry-neznachne-pokrashchennia-riven-zabrudnennia-povitria-v-yes-dosi-zanadto-vysokyi

Попри незначне покращення: рівень забруднення повітря в ЄС досі занадто високий

 • 31719 переглядiв

Попри те, що якість повітря у Європі покращується, рівень забруднення досі занадто високий. Про це йдеться у звіті Європейського агенства з навколишнього середовища, передає УНН

Деталі 

Згідно з документом, всі 27 країн-членів ЄС не дотримуються власних стандартів чистоти атмосфери, не кажучи вже про ті, які встановлені Всесвітньою організацією охорони здоров'я. 

Саме тому, європейці зазнають надмірного дискомфорту і надто багато хворіють. Вони особливо скаржаться на автомобільний вихлоп. 

Як стверджують дослідники, 253 тисяч смертей відбулися через перевищення максимальної рекомендованої концентрації дрібнодисперсних частинок, відомих як PM2.5.

Незважаючи на те, що за останні роки ми досягли значних успіхів у зниженні рівнів забруднення повітря, наші останні дані та оцінка показують, що вплив забруднення повітря на наше здоров’я все ще залишається занадто високим, що призводить до смертей і захворювань, які можна пояснити забрудненням повітря

- заявила директор Європейського агентства з навколишнього середовища Леєна Юля-Мононен.

Доповнення 

В агенстві наголошують, що 52 тис. жителів Євросоюзу загинули через поступове отруєння двоокисом азоту, а вплив озону є причиною 22 тис. смертей в ЄС. У містах транспорт є основним джерелом забруднення повітря. У деяких регіонах його якість негативно впливає побутове опалення з використанням твердих речовин, таких як вугілля або деревина.

Цифри, оприлюднені сьогодні EEA, нагадують нам, що забруднення повітря все ще залишається проблемою номер один у сфері охорони здоров'я в ЄС

- сказав Віргініюс Сінкявічюс, єврокомісар з питань довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ долає ключовий поріг потепління з такою швидкістю, що це занепокоїло вчених – ВВС

Разом з тим Європейське агентство також наголошує, що зміна клімату і, зокрема, підвищення температури в містах, загрожує чистоті навколишнього середовища, і відповідно здоров'ю жителів ЄС. Вони страждають також від диму електростанцій, що спалюють викопне паливо.

Нагадаємо

У Greenpeace заявили, що викиди вуглекислого газу, спричинені виробництвом електроніки, продовжують зростати, а ланцюги постачання компонентів залишаються "брудними" з точки зору екології.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ВООЗ заспокоює: "незвичайних" інфекцій у Китаї не виявили

     • 31489 переглядiв