poperedu-navchalnyi-rik-zelenskyi-doruchyv-uriadu-pryskorytys-iz-dopomohoiu-u-pobudovi-ukryttiv

Попереду навчальний рік: Зеленський доручив уряду прискоритись із допомогою у побудові укриттів

 • 50773 переглядiв

Президент Зеленський заявив про пріоритет нормального навчання для дітей, де це можливо завдяки укриттям. Уряд має прискорити допомогу в побудові укриттів перед новим навчальним роком.

Попереду навчальний рік і пріоритет – нормальне, не дистанційне навчання для дітей усюди, де це можливо завдяки укриттям. Є доручення уряду України прискоритись із допомогою в побудові укриттів. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає УНН.

"Спочатку – Волинь. Безпекові питання, кордон. Усе те, що стосується півночі нашої держави. Волинська область, Рівненська, Житомирщина, Київщина, Чернігівщина. Багато вже зроблено – і щодо фортифікацій, і щодо мінування кордону. Але є ще кілька доручень для військових. Дуже важливих", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що багато енергетичних питань, а також соціальних, освітніх.

"Попереду навчальний рік, і зараз пріоритет – нормальне, не дистанційне навчання для дітей усюди, де це можливо завдяки укриттям. Є доручення уряду України прискоритись із допомогою в побудові укриттів", - заявив Зеленський.

Українські школярі відстають від освітньої програми на два роки - Лісовий29.07.24, 21:16

Також він повідомив, що говорили сьогодні й про те, як додати зокрема Волині більше економічних і транспортних можливостей.

"Регіон має значний потенціал, який зараз іще не реалізовується. Це і транзит через кордон, і розвиток у самій Волинській області. Область та уряд разом мають підготувати відповідні кроки, відповідні рішення", - розповів Зеленський.

Окрім того, Президент у Рівненській області відвідав шпиталь, де допомагають українським воїнам.

"Дякую кожному лікарю, кожній нашій медичній сестрі – усім, хто повертає до життя наших захисників", - сказав Зеленський.

Доповнення

У червні Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції у розмірі 2,19 млрд гривень з державного до місцевих бюджетів на ремонт і будівництво укриттів у школах.

У населених пунктах Київської області для забезпечення безпеки дітей облаштовують укриття в 90 школах та садках. 

Популярні

Новини по темі