ponad-dvi-tysiachi-inozemnykh-komponentiv-vyiavyly-v-ulamkakh-rosiiskoi-zbroi-ruvin

Понад дві тисячі іноземних компонентів виявили в уламках російської зброї - Рувін

 • 32920 переглядiв

Ідентифіковано понад 2000 іноземних компонентів у російському озброєнні

Більше ніж дві тисячі іноземних компонентів були ідентифіковані під вас досліджень уламків зброї, якою рф атакує Україну. Усі вони внесені до відкритої бази даних на порталі "Війна і санкції" від Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це повідомив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

"Відкрита база даних вже налічує понад 2000 іноземних компонентів, які були ідентифіковані в процесі дослідження частин та уламків російської зброї за фактами атак по Україні. Користувачі можуть ознайомитися з інформацією щодо видів озброєння, виробників, технічних характеристик кожного компонента. Дані на порталі регулярно оновлюватимуться", - зазначив Рувін.

За його словами, експерти КНДІСЕ з перших днів війни досліджують всі види зброї, яку росія використовує проти України. Одним із найважливіших аспектів цієї роботи була і залишається ідентифікація компонентів не російського виробництва у ракетах, безпілотниках, інших видах озброєння та військової техніки.

З початку повномасштабного вторгнення експертами встановлено десятки фірм-виробників, продукцією яких послуговуються російські терористи. А експертна робота за цим напрямом консолідована з багатьма органами та установами України.

"Важливо розуміти, що за кожним встановленим і дослідженим компонентом стоїть величезна робота людей. Це складний процес, оскільки росіяни систематично здійснюють маскування та затирання маркування на компонентах. Окрім того, мікроелектроніка може бути дуже мініатюризованою та інтегрованою, що робить її важкодоступною для виявлення. Також маємо тенденцію відсутності стандартів у російському оборонно-промисловому комплексі. Досліджуючи однакові елементи систем ударних безпілотників, які використовує ворог, бачимо різне компонування їхніх складових", - додав директор КНДІСЕ.

Олександр Рувін висловив сподівання, що платформа допоможе партнерам України, іноземним посадовцям, журналістам-розслідувачам і загалом усім зацікавленим стейкхолдерам перешкоджати росії виробляти зброю масового знищення та притягнути співучасників цієї війни до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без імпортної електроніки російські ракети непридатні для використання - Рувін

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Реєстр декларацій відкрито: хто з міністрів подав декларації

     • 31372 переглядiв

    У 2023 році у світі відбувається 183 регіональні конфлікти - Bloomberg

     • 28334 переглядiв

    Зеленського запросили у США виступити перед сенаторами

     • 31706 переглядiв