ponad-23-tysiachi-ukrainskykh-cholovikiv-nelehalno-vikhaly-do-moldovy-vid-pochatku-velykoi-viiny

Понад 23 тисячі українських чоловіків нелегально в’їхали до Молдови від початку великої війни

 • 21110 переглядiв

За даними молдовської влади, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до 31 травня 2024 року близько 23 500 українських чоловіків незаконно в'їхали до Молдови.

З початку повномасштабного вторгнення армії рф в Україну по 31 травня 2024 року близько 23 500 українських чоловіків нелегально в’їхали до Молдови. Такі дані прикордонної поліції та Генеральної інспекції з питань міграції, пише молдовська служба Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, у Кишиневі влада стверджує, що хоче допомогти українським інституціям запобігти втечам боєздатних чоловіків. Втім визнають, що якщо втікачам вдається прибути до Молдови непоміченими, репатріація їм не загрожує.

Повідомляється, що Норма Кримінального кодексу Молдови щодо незаконного перетину державного кордону не поширюється на іноземних громадян, які хочуть скористатися правом притулку.

За час воєнного стану виявили понад 480 злочинних груп: Демченко про незаконний перетин кордону17.06.24, 12:33

За словами голова прикордонної поліції Руслана Галушка, якщо українці особисто звертаються до підрозділів прикордонної поліції чи Генеральної інспекції з питань міграції з проханням про певної форми міжнародний захист, вони "не підпадають під санкції за незаконний в’їзд" на територію Молдови.

Офіційні дані свідчать, що за рік і два місяці 12 764 українських чоловіки віком від 18 до 59 років отримали саме такий статус тимчасового захисту.

"Екскурсія на зерновозі": ще 23 чоловіки намагались пробратися в Молдову 10.07.24, 14:01

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі