ukenru
poltavska-vlada-ne-zmogla-utilizuvati-rtutni-lampi

Полтавська влада не змогла утилізувати ртутні лампи

 • 8544 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Органи місцевого самоврядування Полтави ще не вирішили хто і на якому підприємстві буде утилізовувати небезпечні ртутні лапми, знайдені посеред міста. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передає УНН.

Зазначається, що полтавський активіст Сергій Антоненко виявив посеред міста 52 ртутні лампи різного розміру. За його словами, швидше за все, частину знайдених ламп використовували у соляріях, а ті що меншого розміру - для освітлення у приміщеннях.

Активіст викликав поліцію та підрозділ рятувальників. Обидві служби оформили протоколи та пообіцяли передати лампи на утилізацію.

Наразі організацією утилізації небезпечних відходів займаються у місцевій владі.

Загалом же у місті немає ані системи збору небезпечних відходів, ані підприємства, яке б могло утилізувати ртутні лампи.

Нагадаємо, Мінприроди обіцяло представити Національну стратегію поводження з відходами у грудні 2016 року. На сьогоднішній день представлена лише її технічна редакція.

Міністр не може назвати точної дати затвердження стратегії, однак виступає категорично проти законодавчого врегулювання ситуації у сфері відходів.

Тим часом низка обласних державних адміністрацій взагалі не розуміють, яка нинішня ситуація у сфері поводження з відходами, а інші — не можуть утилізувати небезпечні відходи через брак коштів.

Як повідомляв УНН, в Україні загалом вже накопичено понад 12 млн тонн небезпечних відходів (дані держстатистики за 2015 рік). Однак вже четвертий рік поспіль влада не виділяє кошти на їх утилізацію

Українські Національні Новини

Суспільство