ukenru
polscha-mozhe-prodati-ukrayini-ta-balkanam-4-mln-doz-vaktsini-vid-koronavirusu-zmi

Польща може продати Україні та Балканам 4 млн доз вакцини від коронавірусу - ЗМІ

 • 24830 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Наступного тижня Польща може перепродати до 4 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу Україні та балканським країнам. Про це повідомляє польське видання RMF24, передає УНН.

Деталі

Зокрема, Польща має намір продати препарати з найкоротшим терміном придатності, які не можуть бути використані за нинішніх темпів вакцинації. Наразі країна замовила 100 мільйонів доз вакцин, однак темпи щеплень різко сповільнилися, пише видання.

Утім, країна не збирається продавати однодозову вакцину Johnson & Johnson. Зазначається, що вакцина найпростіша у використанні і має найдовший термін зберігання.

Уряд країни хоче продати препарати AstraZeneca, Moderna та Pfizer, залежно від того, який препарат замовили країни.

Цитата:

“Наразі у нас на складі приблизно 5 мільйонів вакцин. Для нас найголовніше - це вакцинувати суспільство, але ми можемо продати до чотирьох мільйонів доз, враховуючи найближчі поставки вакцин до Польщі", - заявив керівник агентства стратегічних запасів Польщі Міхал Кучмеровський.

Як пише видання, країна не буде заробляти гроші на продажу препаратів через заборону Європейської комісії, яка вела переговори про поставку до країн ЄС. "Тому Польща продаватиме вакцини за ціною, яку заплатила", - пише видання.

У деяких випадках вакцини надаватимуться безкоштовно.

Вакцинація в Україні

Наразі повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні з кінця лютого отримало вже майже 1,5 мільйона людей. При цьому загалом зробили вже майже 4,2 мільйона щеплень.

18 липня Україна отримала 2 млн доз вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna, надані урядом США у межах глобальної ініціативи COVAX. Тож, наразі отримала щонайменше 7,6 млн доз вакцини. Щеплюють в Україні загалом чотирма видами вакцини - відсьогодні в Україні починають щеплювати від COVID-19 вакциною Moderna.

З 21 липня усі дорослі старше 18 років в Україні зможуть зробити щеплення від коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика