ukenru
politsiya-vashingtona-zvilnila-posolstvo-venesueli-vid-prikhilnikiv-maduro

Поліція Вашингтона звільнила посольство Венесуели від прихильників Мадуро

 • 9390 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Поліція вигнала з будівлі посольства Венесуели у Вашингтоні невелику групу прихильників Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Голос Америки".

Невелика група людей протестувала проти політики США відносно Венесуели і утримувала будівлю з середини квітня. Будівля посольства до того моменту була порожня, оскільки Ніколас Мадуро відкликав венесуельських дипломатів із США.

Спочатку в посольстві забарикадувалися близько 30-ти осіб, проте день за днем їх число зменшувалося. Мадуро високо оцінював їх дії.

Поліція заарештувала чотирьох загарбників посольства, будівля буде передано послу Венесуели, призначеного лідером опозиції Хуаном Гуайдо, якого США визнали в якості легітимного глави держави.

Держдепартамент США повідомив, що поліція діяла на прохання уряду Гуайдо.

Представник Гуйадо в Вашингтон Карлос Веккіо заявив, що роботу посольства скоро буде відновлено і подякував президенту США Дональда Трампа за допомогу у звільненні будівлі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Венесуели висловив готовність "сісти за стіл переговорів" з США. Він підкреслив, що діалог між двома країнами повинен будуватися на основі взаємної поваги.

Українські Національні Новини

Новини Світу