ukenru
politsiya-rozsliduye-viyavlennya-vibukhivki-pid-avto-mera-izmayila

Поліція розслідує виявлення вибухівки під авто мера Ізмаїла

 • 9602 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Поліція кваліфікувала факт виявлення вибухівки під днищем автомобіля міського голови Ізмаїла за ч.2 ст.15 (замах на вчинення злочину) і п.5 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ НП в Одеській області.

Напередодні під днищем автомобіля, на якому пересувався мер Ізмаїла, поліцейські-вибухотехніки виявили саморобний радіокерований вибуховий пристрій.

Його виявили на одній з СТО під час техогляду автомобіля, про що повідомили поліцію об 11:40 20 квітня. Знахідка була прикріплена до днища автомобіля.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. Фахівці встановили, що невідомий пристрій не є частиною зазначеного автомобіля. На місце були викликані фахівці вибухотехнічного управління поліції Одеської області.

При огляді вибухотехніки встановили, що підозрілий предмет прикріплений до зовнішньої частини днища автомобіля за допомогою магніту. Знахідка є саморобним радіокерованим вибуховим пристроєм, поміщеним до металевого корпусу. Фахівці прийняли рішення про його знешкодження (руйнування) за допомогою гідродинамічного руйнівника на місці виявлення.

Під час руйнування стався вибух виявленого пристрою. У результаті ніхто не постраждав. Автомобіль отримав невеликі осколкові ушкодження днища і коліс.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 (Замах на вчинення злочину) і п.5 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП