politico-kolyshnii-hlava-mzs-kytaiu-tsyn-han-imovirno-pomer-pislia-tortur-abo-vchynyv-samohubstvo

Politico: колишній глава МЗС Китаю Цинь Ган, імовірно, помер після тортур або вчинив самогубство

 • 33893 переглядiв

Колишній міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган, ймовірно, помер від тортур або самогубства після того, як був відсторонений від посади. Про це пише Politico з посиланням на джерела наближені до високопосадовців Китаю.

Колишній голова МЗС Китаю Цінь Ган відсторонений від посади в липні 2023 року, помер у військовому госпіталі в Пекіні. Причиною смерті можуть бути тортури або самогубство. Про це пише Politico з посиланням на джерела наближені до високопосадовців Китаю, передає УНН.

Деталі

Цинь Ган перестав з’являтися на публіці з 25 червня. Тоді він провів переговори з главою МЗС В’єтнаму Буй Тхань Шоном, міністром закордонних справ Шрі-Ланки Алі Сабрі, а також із заступником глави МЗС росії андрієм руденком.

За місяць після цієї зустрічі Цинь Гана відправили у відставку, призначивши на його посаду Ван І, який керував відомством із 2013 до 2022 року.

Як стверджують джерела видання, зникнення і подальше відсторонення міністра могли бути пов’язані з візитом руденка в Пекін. За їхніми словами, під час цієї поїздки заступник глави МЗС рф нібито передав главі КНР Сі Цзіньпіну інформацію про те, що Цинь Ган і родичі кількох високопоставлених офіцерів передавали "ядерні секрети" КНР спецслужбам країн Заходу.

Офіційного коментаря від китайської влади щодо долі колишнього міністра не було.

Нагадаємо

У липні Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі відклав заплановану поїздку до Пекіна цього місяця після майже місячної відсутності міністра закордонних справ Китаю Цінь Ганга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр закордонних справ Китаю заохочує європейсько-китайську співпрацю на тлі занепокоєння щодо конкуренції

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі