podolyak-pro-reaktsiyu-oon-na-vorozhi-udari-po-portovim-mistam-svitova-spilnota-obiraye-stoyati-ostoron

Подоляк про реакцію ООН на ворожі удари по портовим містах: "Світова спільнота обирає стояти осторонь"

 • 206004 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк розкритикував ООН за те, що організація не скликала Раду безпеки ООН після російських атак на цивільну інфраструктуру Одещини та Миколаївщини. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter Подоляка.

Цитата

«Росія атакує цивільну інфраструктуру Одеси й Миколаєва та погрожує атакувати цивільні кораблі в акваторії Чорного моря. Чи побачимо ми екстрене скликання Ради безпеки ООН для обговорення глобальної продовольчої безпеки? Світова спільнота обирає… стояти осторонь. Ідея міжнародних супровідних конвоїв, як і будь-якої активної дії, викликає… панічний страх, що продовжує політичне життя путіна», - написав Подоляк у Twitter.

Він також задався питанням, що, якщо росія не буде покарана програшом у війні, то що саме має змусити її та її поплічників у подальшому дотримуватися міжнародного права і взагалі будь-яких домовленостей.

«Навряд чи комусь сподобається світ, де ракетні удари стануть новим та ефективним інструментом міжнародної політики», - зазначив Подоляк.

Доповнення

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що зерновий коридор не буде в безпеці, якщо ООН не почне працювати дуже чітко та твердо на рівні Генерального секретаря. Зеленський зауважив, що окрім слів Гутерріша, які були достатньо потужними, потрібні практичні дії.

Нагадаємо

Речник кремля дмитро пєсков 17 липня заявив про "фактичне припинення" дії "зернової угоди", посилаючись на нібито невиконання частини домовленостей щодо росії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у той же день, що, попри російську заяву стосовно зернового коридору, вважає, що президент росії володимир путін хоче продовження угоди.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в ООН, Туреччини та України достатньо ресурсів, аби забезпечити функціонування "зернової угоди" за умови наявності політичної волі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

     • 208655 переглядiв

    Україна почала використовувати касетні боєприпаси - ЗМІ

     • 201643 переглядiв