podatkova-tak-i-ne-stala-servisnoiu-sluzhboiu-i-potrebuie-perezavantazhennia-nardep

Податкова так і не стала сервісною службою і потребує перезавантаження - нардеп

 • 91811 переглядiв

Народний депутат Михайло Цимбалюк заявив, що податкова в Україні не стала сервісною службою і потребує реформування. Він вказав на проблеми корупції, блокування податкових накладних та відсутність відповідальності керівництва.

Податкова в Україні так і не стала сервісною службою і є питання до того, чи взагалі відбулася реформа ДПС. Тому необхідне її повне перезавантаження. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив народний депутат Михайло Цимбалюк.

Однозначно, що робити (реформу і повне перезавантаження – ред.) - це є велике питання. По-перше, треба говорити, чи взагалі відбулася реформа, про яку так багато говорили, в тому числі реформа БЕБ, який насправді успадкував всі ті негативи, які були у податкової міліції. І багато тих співробітників перейшли в цю службу. Якщо говорити взагалі про роботу податкової, то вона не перетворилася в сервісну службу, на жаль

- зазначив Цимбалюк.

Він додав, що податкова продовжує масово блокувати податкові накладні й не виключив, що робиться це для того, щоб хтось "прийшов і просився".

"Через те не відбулося реформи, і ми бачимо непоодинокі випадки корупційних діянь. Тут з одного боку потрібно говорити про те, яка зарплата у самих податківців, вона не є настільки високою, щоб уникнути корупційної складової, а з іншого боку відповідальність", - наголосив нардеп, додавши, що гучні затримання податківців не мають логічного продовження у вигляді розслідувань і передачі справ до суду, адже немає посадок та конфіскації майна.

Ще однією проблемою податкової, на думку Цимбалюка, є статус "виконуючий обовʼязки". Українське законодавство дозволяє посадовцям перебувати у статусі в.о. три місяці, однак керівництво податкової так працює вже кілька років.

"І це знімає з них відповідальність. Щось не так - взяли, звільнили, і вважають, що на цьому все закінчено і знову завели когось в.о. Це не правильно, це знижує відповідальність. Треба призначати людину і в разі порушення жорстко притягувати до відповідальності", - наголосив Цимбалюк.

Додамо 

Печерський районний суд Києва зобовʼязав представників ДБР відкрити кримінальне провадження проти посадовців Державної податкової служби за заявою співвласниці банку "Конкорд" Олени Сосєдки про завдання тяжких майнових збитків акціонерам фінустанови. У своїй заяві вона повідомила, що група посадовців вчинила умисний тяжкий злочин шляхом перевищення службових повноважень. Зокрема, Сосєдка вказала, що посадові особи ДПС України, зокрема керівництво, у тому числі Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великим платниками податків, використовували владу чи службове становище всупереч інтересам служби, а також внесли завідомо недостовірні відомості в офіційний документ, що спричинило настання тяжких майнових наслідків для акціонерів АТ "АКБ "Конкорд".  Відповідальність за вчинення вказаних злочинів передбачена ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України.

Попри те, що відповідне рішення суд ухвалив 11 квітня 2024 року, за словами Сосєдки, слідчі їй досі не повідомили про виконання судової ухвали і відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо

Державна податкова служба проводила перевірку діяльності банку "Конкорд" після рішення НБУ про його ліквідацію. Перевірка тривала три місяці і, за словами Олени Сосєдки, за її результатами був складений акт, у якому йшлося про порушення на загальну суму 700 тис. грн. Проте, як стверджує Сосєдка, за особистою вказівкою голови податкового комітету ВР Данила Гетманцева податківці незаконно "домалювали" 392 млн грн.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в особі ліквідатора банку "Конкорд" оскаржив вказаний акт у Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків. Після цього була призначена додаткова податкова перевірка, яка досі триває.

Популярні

Новини по темі

У небі над Україною вночі збито усі з 30 "шахедів"

 • 18575 переглядiв