pletenchuk-pro-rozminuvannia-chornoho-moria-svitovyi-dosvid-kazhe-shcho-tse-robota-na-roky

Плетенчук про розмінування Чорного моря: світовий досвід каже, що це робота на роки

 • 19634 переглядiв

У Чорному морі може бути близько 400 морських мін, але точну кількість важко оцінити через міни та вибухові пристрої, змиті через знищення Каховської ГЕС, а операція з розмінування в Чорному морі може зайняти роки.

Наразі в Чорному морі може перебувати близько 400 морських мін, але це доволі приблизна кількість, тому що, враховуючи те, скільки потрапило мінно-вибухових пристроїв внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС, підрахувати досить важко. Операція з розмінування акваторії Чорного моря може тривати роки. Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у четвер, передає УНН.

Деталі

"Останні озвучені офіційні цифри - це чотири сотні мін, але це доволі приблизна кількість, тому що, враховуючи те, скільки потрапило мінно-вибухових пристроїв внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС, підрахувати досить важко. Дніпро там був замінований дуже щільно. Звісно, що велика вода все це змила. Це стосується Дніпро-Бузького лиману. Це буде впливати на цивільне судноплавство миколаївських портів. Встановити цю кількість можна буде лише під час проведення операцій з розмінування Чорного моря. Світовий досвід подібних конфліктів каже нам про те, що це робота на роки", - сказав Плетенчук.

Нагадаємо

Туреччина, Румунія та Болгарія дали старт спільним силам з пошуку мін у Чорному морі, щоб підвищити безпеку судноплавства, особливо під час експорту українського зерна.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі