ukenru
pislya-reaktsiyi-posolstva-u-bbc-vibachilisya-za-publikatsiyu-mapi-ukrayini-bez-krimu

Після реакції посольства у BBC вибачилися за публікацію мапи України без Криму

 • 23406 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Британський телерадіомовник BBC вибачився за публікацію мапи України без Криму під час інформування про події авіакатастрофи під Харковом. Про це повідомляє "Радіо Свобода", інформує УНН.

"Британська загальнонаціональна телерадіомовна організація BBC вибачилася за публікацію неточної карти України у новині про катастрофу у Харківській області літака Ан-26. При цьому мовець не уточнив, що неточність полягала у тому, що анексований Росією Крим не був позначений територією України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, була використана транслітерація назви Києва з російської – Kiev замість Kyiv.

"Попередня версія цієї історії містила мапу, що була неточною. Ми приносимо вибачення за помилку", – йдеться у доповненні до матеріалу.

Раніше на помилку звернуло увагу посольство України у Великій Британії.

"Важко повірити власним очам. Сподіваємося, це була звичайна помилка, яка буде виправлена у найкоротший час", – написали у дипломатичному представництві.

Незабаром редактори BBC видалили зображення мапи без Криму.

Як повідомлялося раніше в УНН, посольство України в Фінляндії домоглося виправлення "російського Криму" в провідній медіакомпанії країни.

Coming from @BBCWorld, it is hard to believe our eyes. We do hope it was an ordinary blunder that will be corrected promptly #CrimeaIsUkraine #KyivNotKievhttps://t.co/tOwMZayzhy pic.twitter.com/p2HaSt1mxW

— Ukraine's Emb. to UK (@UkrEmbLondon) September 25, 2020

Українські Національні Новини

Політика