ukenru
pislya-lokdaunu-studenti-mayut-povernutisya-na-navchannya-shkarlet

Після локдауну студенти мають повернутися на навчання - Шкарлет

 • 23057 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Після 24 січня студенти професійно-технічної, фахової та вищої освіти мають продовжити навчання у очному чи змішаному форматі. Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає УНН з посиланням на пресслужбу МОН.

“За сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному або очному форматах”, - зазначив Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що заклади освіти самостійно схвалюватимуть рішення щодо строків та форм навчання після завершення заходів посиленого карантину.

“Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання”, – додав міністр.

За його словами, низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з дотриманням карантинних заходів.

Вказано, що МОН вивчає можливість повернення учнів молодших класів до очного навчання.

Нагадаємо, що випускникам шкіл пообіцяли частковий вихід з дистанційки після локдауну.

У МОН вважають, що дистанційне навчання в Україні "організовано якісно".

Зазначимо, що через посилення протиепідемічних заходів учням було заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року, під час "локдауну", водночас закладам дозволено було оголосити на цей період канікули.

Наразі в Україні діє жорсткий карантин - з 8 по 24 січня.

Українські Національні Новини

Політика