ukenru
pigulki-dlya-likuvannya-covid-19-vid-pfizer-skhvaleni-amerikanskim-regulyatorom

Медичний регулятор США схвалив пігулки від COVID-19 компанії Pfizer

 • 20109 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. У середу Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) санкціонувало лікування COVID-19 таблетками Paxlovid компанії Pfizer. Про це пише УНН з посиланням на ABC News.

Деталі

Таблетки Pfizer - це перші пероральні противірусні препарати, схвалені FDA, спеціально розроблені для боротьби з COVID-19.

Таблетка Pfizer Paxlovid, розглядаються як багатообіцяючі нові пероральні засоби, які можна приймати при появі симптомів вдома, щоб запобігти госпіталізації та смерті від COVID-19.

За словами Управління, при ранньому прийомі таблетки Pfizer на 89% знижували ризик важких ускладнень захворювання та смерті від COVID-19, а також виявилися ефективними проти Omicron.

Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла підрахував, що на кожні 100 000 пацієнтів з COVID-19, які приймають таблетки, можна запобігти 1 200 смертям та 6 000 госпіталізаціям.

Додамо

У листопаді Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила противірусний препарат компанії Merck Молнупіравір для використання у людей із легкою та середньою тяжкістю COVID-19 та для тих, у кого є хоча б один фактор ризику розвитку тяжкого захворювання.

Сполучені Штати мають контракт на закупівлю до 5 мільйонів курсів препарату Merck і 10 мільйонів курсів лікування Paxlovid.

Українські Національні Новини

Новини Світу