ukenru
pidhotovka-pered-nichnoiu-atakoiu-humeniuk-zaiavyla-shcho-rf-provela-potuzhnu-aerorozvidku

Підготовка перед нічною атакою: Гуменюк заявила, що рф провела потужну аеророзвідку

 • 105495 переглядiв

Російські окупанти провели потужну повітряну розвідку за допомогою 140 безпілотників, перш ніж розпочати масовану нічну атаку на енергетичні об'єкти на півдні України, зокрема в Миколаївській та Дніпропетровській областях, при цьому українські засоби ППО знищили 84 з 99 безпілотників та ракет.

Російські окупанти перед нічною масованою атакою провели потужну аеророзвідку на півдні. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Деталі

Гуменюк розповіла, що в зоні відповідальності півдня ворог спрямовував удари переважно на Миколаївщину й на Криворіжжя у Дніпропетровській області. Знову була атака на енергетику.

Загалом ніч характеризувалася тим, що ворог перед ніччю проводив дуже потужну аеророзвідку, знову застосовував максимум безпілотників - 140 розвідників ми нарахували в нашій зоні відповідальності в повітрі. Це знову говорить про те, що нам потрібні РЕБ, тому що необізнаний ворог не може проводити масовані атаки

- розповіла Гуменюк.

Повітряні сили: у небі над Україною за ніч знищено 84 "шахеди" і ракети з 9929.03.24, 08:38 • [views_0]

Вона зазначила, що застосування РЕБ дуже високо оцінюють навіть й самі вороги у своїх пабліках.

"Вони прописують, що не кожен дрон долітає до середини Дніпра, коли працює наша радіоелектронна боротьба", - сказала Гуменюк.

Доповнення

Як вказав міністр енергетики України Герман Галущенко, під час нічної атаки на Україну росіяни намагалися завдати ударів по обʼєктах генерації електроенергії.

На Дніпропетровщині пошкоджено кілька енергетичних об'єктів, є поранені.