ukenru
pershiy-sporozhniliy-tabir-migrantiv-na-biloruskomu-botsi-pribirayut-iz-vantazhivkami-polscha-pokazala-video

Перший спорожнілий табір мігрантів на білоруському боці прибирають із вантажівками: Польща показала відео

 • 22011 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Перший табір мігрантів, що неподалік закритого пункту пропуску "Брузги - Кузниця" на білорусько-польському кордоні, почали прибирати, повідомили польські прикордонники, пише УНН.

Раніше табір залишили мігранти.

Цитата:

"Сьогодні білоруські служби прибирають місце покинутого табору біля прикордонного переходу в Брузгах", - сказано в повідомленні польських прикордонників у Twitter.

Деталі

Окрім того, прикордонники опублікували відповідне відео. На ньому видно, як на території колишнього табору працюють вантажівки та трактори.

Służby białoruskie porządkują dziś miejsce po opuszczonym koczowisku w pobliżu przejścia granicznego w Bruzgach.#zgranicy pic.twitter.com/eHLeWqJts1

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 19, 2021

Що було раніше

Як стало відомо, табір мігрантів біля пункту пропуску "Брузги - Кузниця" на білорусько-польському кордоні, де раніше був штурм, на ранок п'ятниці спорожнів.

Проте польська сторона вважає, що ситуація на кордоні із Білоруссю залишається нестабільною.

Додамо

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС. Потім було ще кілька спроб штурму. 16 листопада мігранти агресивно поводилися, підійшовши впритул до кордону, кидали каміння в польських силовиків, поранивши кількох.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу