ukenru
perevirka-schodo-prichetnosti-viyskovikh-rf-do-peredachi-zbroyi-savchenko-trivaye-sbu

Перевірка щодо причетності військових РФ до передачі зброї Савченко триває - СБУ

 • 13084 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. На сьогодні слідчі Служби безпеки України перевіряють дані про причетність громадян Росії, військовослужбовців збройних сил Російської Федерації до передачі зброї народному депутату Надії Савченко і голові ГО "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану. Про це сьогодні сказав під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак, передає УНН.

"На даний час слідство Служби безпеки перевіряє дані про причетність військовослужбовців, громадян Росії, збройних сил Російської Федерації до передачі зброї безпосередньо Надії Савченко і Володимиру Рубану. За результатами цієї перевірки, думаю, матимемо інформацію", - зазначив голова СБУ.

Грицак переконаний, що дана справа буде розслідувана "у розумні строки".

"У найближчий час вона буде передана до суду. Я думаю, що це буде протягом декількох місяців", - сказав він.

Раніше Генпрокурор Луценко заявив, що правоохоронні органи мають інформацію стосовно того, хто саме з російських військових видавав зброю Надії Савченко для проведення терористичного акту в центрі Києва.

Нагадаємо, Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт.

У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, а також ч.1 ст.258-3 ККУ. Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті.

Суд заарештував Савченко до 20 травня.

Українські Національні Новини

Політика