peremozhets-konkursu-roby-svoie-rozvyvatyme-kinnyi-sport-ta-verkhovu-yizdu-na-sumshchyni

Переможець конкурсу "Роби своє" розвиватиме кінний спорт та верхову їзду на Сумщині

 • 27552 переглядiв

Переможець конкурсу "Роби своє" розвиватиме кінний спорт та верхову їзду на Сумщині

Переможець конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" отримав грант обсягои 100 тис. грн від благодійного фонду "МХП-Громаді" й реалізував бізнес-ідею "Манеж для верхової їзди" на території "Хорс клуб "НИЗИ", що на Сумщині, передає УНН.

Деталі

Завдяки отриманим коштам обладнали сучасний манеж з перешкодами та спеціальним покриттям. Тепер кожен, хто бажає, має можливість навчитися верхової їзди, влаштувати незабутню сімейну прогулянку на конях, поспілкуватися зі скакунами. До послуг відвідувачів на території клубу є стайні для 17 спортивних коней, левади й пасовища для вигулу кобил та жеребців, а також бочка для роботи з молодими конями.

Але кінний клуб – це не лише спорт. Це ще й допомога в реабілітації дітей, хворих на дитячий церебральний параліч. Для цього в клубі працюють професійні тренери та коноводи, що можуть проводити реабілітаційні заняття.

"Чудово, що з "Роби своє" підприємці не лише збільшують можливості для діяльності та розвитку своєї справи, але й створюють нові робочі місця, поповнюють бюджет сплаченими податками та зміцнюють економіку країни", - повідомляють в МХП-Урожайна країна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможниця конкурсу "Роби своє" відкрила піцерію у селі на Черкащині

Нагадаємо

Наприкінці травня організатори конкурсу бізнес-ідей для підприємців у малих містах та селах "Роби своє" оголосили переможців 2023 року. Цього року благодійний фонд "МХП-Громаді", який був організатором конкурсу, підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн. Усього було отримано 615 заявок від малих підприємців з усієї країни. Зокрема, найбільше бізнес-ідеї подавали в Київській (22%), Черкаській (12%), Дніпропетровській (11%), Вінницькій (9%) та Львівській (9%) областях.

Основними критеріями для відбору переможців стали інноваційність проєктів, економічна складова, створення нових робочих місць, соціальна значущість та залучення до бізнесу чи роботи переселенців.

Грантову підтримку отримали як чинні бізнеси, що розширюються або релокуються, так і підприємці, які мають бізнес-ідею і тільки шукають фінансування для її реалізації.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд погодив призначення голів Донецької та Рівненської ОДА

     • 25525 переглядiв

    Франція планує прискорити дослідження природного водню

     • 26828 переглядiв