ukenru
peremovini-z-mvf-dosit-blizki-do-domovlenosti-goncharuk

Перемовини з МВФ досить близькі до домовленості - Гончарук

 • 12710 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Україна досягнула великого прогресу за останні декілька місяців роботи з Міжнародним валютним фондом, і є очікування, що ця робота дасть результат найближчим часом. Про це повідомив на брифінгу за підсумками засідання уряду Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"Тут є дві складові: перша – очікування, друге – реальність. Я вважаю, що ми досить близько підійшли до досягнення домовленості з колегами на робочому рівні, звичайно. Але, що тут важливо розуміти? В практиці досягнення домовленостей з МВФ – це безпрецедентна історія, так історія досягається протягом двох місяців. Це нормально, коли перемовини тривають півроку-рік. Тому, сказати, що домовленість не досягнута – це катастрофа, якась, - звичайно ні. Ця робота, вона триває постійно", - відзначив він.

Крім того, за словами Прем'єра, це питання взаємних візитів, а також роботи "по емейлу, телефонами і так далі, і тому подібне".

"Усі ці робочі візити узгоджуються в робочому порядку. Тому можна сказати, що існує робоча група з двох сторін, яка постійно між собою комунікує, періодично зустрічається особисто для того, щоб трохи більше інтенсивно попрацювати. Я оптимістично налаштований щодо строків, думаю, що прогрес буде в цьому році… Я вважаю, що робота з МВФ зараз має величезний прогрес за останні два місці. Ми набагато краще розуміємо один одного, вже зробили багато кроків на зустріч один одному, і я бачу величезний прогрес. І я очікую, що ця робота дасть результат найближчим часом", - пояснив Гончарук.

Нагадаємо, місія МВФ розпочала роботу в Україні 14 листопада. 

Голова НБУ Яків Смолій натякнув у розмові з з тимчасово повіреним у справах США посольства США в Києві Вільямом Тейлором, що "є намагання зацікавлених осіб, ймовірно, з числа колишніх власників банків, унеможливити співпрацю з МВФ". 

Також повідомлялося, що Україна має закінчити співпрацю з МВФ у 2023 році, а програма, щодо якої наразі тривають переговори, має стати останньою. 

Українські Національні Новини

Політика