patriarkh-varfolomii-pidtrymuie-initsiatyvy-shchodo-dukhovnoi-nezalezhnosti

Патріарх Варфоломій підтримує ініціативи щодо духовної незалежності

 • 25668 переглядiв

Вселенський Патріарх Варфоломій висловив підтримку ініціативам Президента Зеленського щодо духовної незалежності України. Під час зустрічі з українською делегацією він заявив, що піклується про ПЦУ та підтримує все, спрямоване на добро для України.

Вселенський Патріарх Варфоломій підтримує ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо духовної незалежності. Про це повідомив Офіс глави держави за підсумками зустрічі української делегації з настоятелем Константинопольської православної церкви, передає УНН.

Деталі

З Його Всесвятістю поспілкувалися заступниця керівника ОП Олена Ковальська та очільник Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський. Також був присутнім настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Українська делегація подякувала Варфоломію за підтримку нашої держави та наголосила на тому, що навіть під час війни українське суспільство поглиблює релігійну свободу - навіть попри злочини окупантів, які зруйнували понад 630 культових споруд та вбили десятки представників духовенства.

Вселенський Патріарх заявив, що піклується про Православну церкву України, а також "підтримує все, що спрямоване на добро для України", включно із рішеннями щодо духовної незалежності, анонсованими Президентом Зеленським.

Суд повернув державі пам'ятку архітектури 'Покровська церква' на Харківщині21.07.24, 01:19

Популярні

Новини по темі

США знищили два судна хуситів у Червоному морі

 • 104529 переглядiв

Троє людей загинули в Іспанії через рекордну спеку

 • 14893 переглядiв

ООН оголосила 2025-2034 роки десятиліттям наук про кріосферу

 • 25485 переглядiв

Американський солдат продавав секрети Китаю

 • 34759 переглядiв

Боррель підтримав контрнаступ ЗСУ в Курській області

 • 91303 переглядiв

БПЛА атакували Воронезьку область: вибухи та пожежа

 • 34858 переглядiв