partnery-po-vsii-yevropi-prodovzhuiut-nesty-velycheznyi-tiahar-pidtrymuiuchy-ukrainu-i-tsia-dopomoha-prodovzhytsia-derzhdep

Партнери по всій Європі продовжують нести величезний тягар, підтримуючи Україну, і ця допомога продовжиться - Держдеп

 • 49618 переглядiв

Держдеп заявив, що допомога Україні від європейських партнерів продовжиться. G7 працює над наданням Україні доходів від заморожених російських активів, а США продовжать підтримку в найближчі місяці.

У Держдепі не бачать ознак, що «допомога з усієї Європи» перестане надходити в Україну; підтримка з боку США не припинить надходити в Україну в найближчому майбутньому. При цьому в G7 працюють над наданням Україні доходів від заморожених російських активів.

Пише УНН з посиланням на U.S. Department of State.

Деталі

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності скорочення військової допомоги Україні, зокрема заяв про можливість задовольнити основну частину військових потреб у боротьбі з агресією Росії за рахунок кредитів на суму 50 мільярдів доларів із доходів від заморожених російських активів, заступник речника Державного департаменту Ведант Патель акцентував увагу на наступному:

«коли ми говоримо про використання цих суверенних активів, це те, над чим G7 працювала дуже тісно»;

«ми віримо, що це допоможе українцям у їхніх зусиллях із захисту територіальної цілісності та суверенітету».

Про те, що ФРН може скоротити вдвічі свою військову допомогу Україні, Ведант Патель заявив, що це «власні бюджетні рішення, їхній внутрішній процес».

Водночас представник Держдепу наголосив, що впродовж усього конфлікту (війни РФ проти України - ред.) німецькі партнери США були «незамінні та чудові в роботі», коли йшлося про підтримку України.

І загалом, наші союзники і партнери по всій Європі продовжують нести величезний тягар, коли йдеться про підтримку українського народу, і в нас немає причин думати, що така підтримка по всій Європі, зокрема й у самій Німеччині, не триватиме, запевнив заступник речника Державного департаменту.

Щодо підтримки України з боку США:

Сполучені Штати також - з моменту ухвалення додаткової угоди ми також продовжували демонструвати нашу підтримку українським партнерам за допомогою КПК та інших видів підтримки, і в нас немає причин думати, що це не буде тривати і в найближчі місяці

- сказав Ведант Патель.

Госдеп отреагировал на новые ядерные угрозы России19.07.2024, 01:57

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    CrowdStrike підтверджує проблеми з Windows з її безпековим ПЗ - ЗМІ

     • 14846 переглядiв