papa-rymskii-ne-vidvidaie-klimatychnyi-samit-oon-cherez-stan-zdorovia

Папа Римській не відвідає кліматичний саміт ООН через стан здоров’я

 • 23688 переглядiв

Папа Франциск скасовує свою участь у кліматичній конференції ООН в Дубаї.

Лікарі рекомендували Папі Римському Франциску скасувати свій візит в Дубай на кліматичну конференцію ООН через стан здоров’я. Про це стало відомо з заяви директора пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні, передає УНН.

Хоча загальна клінічна картина Святішого Отця щодо стану грипу та запалення дихальних шляхів покращилася, лікарі попросили Папу не здійснювати поїздку, заплановану на найближчі кілька днів до Дубая, з нагоди 28-ої Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату

- повідомили у Ватикані.

Деталі

Папа Франциск, який відкрито виступає за боротьбу зі зміною клімату, мав стати першим понтифіком, який відвідав глобальний кліматичний саміт. Проте він "з великим жалем прийняв прохання лікарів" та скасував візит.

Також в повідомленні Ватикану йшлося про те, що Папа готовий брати участь у дискусіях, які відбуватимуться найближчими днями. Тому шляхи, якими це можна буде реалізувати, будуть визначені якнайшвидше.

Нагадаємо

Влітку Папу Римського Франциска було госпіталізовано для операції на черевній порожнині.  Хірургічне втручання пройшло успішно. Проте згодом Папа Франциск пропустив читання запланованої промови на конференції в червні, заявивши, що все ще має проблеми з диханням після операції з видалення грижі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COP28 у Дубаї стане "моментом істини" для нафтової промисловості – голова Міжнародного енергетичного агентства

Ганна Оніщенко

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Матір з немовлям врятували з палаючої будівлі на Львівщині

     • 22559 переглядiв

    В окупованому Севастополі пролунали вибухи

     • 33229 переглядiв

    Армія рф завдала 16 ударів по цивільному населенню Донеччини

     • 28717 переглядiв