pakistan-viglyadaye-yak-more-pislya-poveni-premyer

Пакистан після повені виглядає "як море" - прем'єр

 • 192080 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Деякі частини Пакистану виглядають як "море", заявив у середу прем'єр-міністр Шахбаз Шариф після відвідин деяких районів, що постраждали від повені. Вода накрила третину південноазіатської країни, де за останні кілька днів загинули ще 18 людей. Про це УНН пише посилаючись на агенство Reuters.

Деталі

За оцінками офіційних осіб, 33 мільйони з 220-мільйонного населення постраждали внаслідок стихійного лиха, виною якому стало зміна клімату, внаслідок якого сотні тисяч залишилися без даху над головою, а збитки сягнули не менше 10 мільярдів доларів.

Бурхливі води змили 1,6 мільйона будинків, 5 735 км транспортних шляхів, 750 000 голів худоби та затопили понад 809 370 гектарів сільськогосподарських угідь.

"Ви не повірите, який там масштаб руйнувань, - сказав Шариф журналістам після візиту до південної провінції Сінд. - Ця вода усюди, наскільки можна бачити. Це як море".

Він додав, що уряд, який збільшив грошові виплати постраждалим від повені до 70 мільярдів пакистанських рупій (313,90 мільйона доларів), придбає 200 000 наметів для розміщення сімей вимушених переселенців.

За словами прем'єра, вода, що відступає, загрожує новою проблемою у вигляді інфекційних захворювань, що передаються через воду.

За останні 24 години серед загиблих було вісім дітей.

Доповнення

Організація Об'єднаних Націй запросила допомогу у розмірі 160 мільйонів доларів для допомоги постраждалим від повені.

Повені були викликані рекордними мусонними дощами та таненням льодовиків у північних горах Пакистану.

Всесвітня організація охорони здоров'я вже заявила, що понад 6,4 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги у затоплених районах.

У липні та серпні в Пакистані випало майже на 190% більше опадів, ніж у середньому за 30 років, загалом 391 мм.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Пакистан після повені виглядає "як море" - прем'єр

     • 192080 переглядiв

    Євробачення-2023: на нацвідбір подали вже понад 40 заявок

     • 269846 переглядiв