orban-zaiavyv-shcho-vstup-ukrainy-do-yes-za-pryskorenoiu-protseduroiu-ne-vidpovidaie-interesam-uhorshchyny-ta-yevrosoiuzu

Орбан заявив, що вступ України до ЄС за прискореною процедурою не відповідає інтересам Угорщини та Євросоюзу

 • 25494 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступає проти початку переговорів про вступ України до ЄС, посилаючись на занепокоєння щодо інтересів Угорщини та можливі непередбачувані наслідки. Він також закликає до відновлення прав, раніше наданих угорцям в Україні.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заяви, що блокує початок переговорів про вступ України в Євросоюз, оскільки це не відповідає інтересам його країни. Про це Ораб заявив під час парламентських дебатів щодо проєкту резолюції по Україні, передає Portfolio.hu, повідомляє УНН.

Деталі 

За його словами, питання переговорів про вступ України в ЄС має вирішуватися у світлі того, чи є воно вигідним для Угорщини. Крім того, він переконаний, що швидкий вступ може мати непередбачувані наслідки.

Вступ України за прискореною процедурою не відповідає інтересам ні Угорщини, ні ЄС. Якщо правила ЄС не будуть сприйматися серйозно, Євросоюз припинить своє існування

– зазначив Орбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан об'єднається з республіканцями для припинення допомоги Україні — The Guardian

Разом з тим він вкотре нагадав, що у 2015 році Україна позбавила угорців прав, якими вони користувалися раніше".

Поверніть ці права. Ми не просимо нового закону, ми просимо Україну відновити попередній закон

- наголосив угорський прем'єр-міністр.

Доповнення 

Також висловив занепокоєння тим, що ЄС дозволив для України імпорт агропродукції та скасував систему дозволів для перевізників, це шкодить інтересам Угорщини.

Ми ще не говоримо про вступ України, але вже десятки тисяч, можливо, сотні тисяч угорців можуть втратити засоби до існування

 – поскаржився Орбан.

Нагадаємо

Під час візиту до Парижу глава угорського уряду Віктор Орбан вкотре наголосив на корумпованості України й виступив проти початку переговорів про її вступ до ЄС. Водночас він пропонує укласти угоду про стратегічне партнерство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єврокомісії відповіли Орбану після заяв про питання початку переговорів з Україною про членство

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дефіциту електроенергії в Україні немає - Міненерго

     • 29869 переглядiв