orban-poobitsiav-prodovzhyty-myrnu-misiiu-popry-krytyku-yes

Орбан пообіцяв продовжити "мирну місію" попри критику ЄС

 • 27879 переглядiв

Прем'єр Угорщини Орбан заявив, що продовжить свою 'мирну місію', незважаючи на критику ЄС.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжить свою самопроголошену "мирну місію", попри критику з боку Європейського Союзу за те, що він перевищив роль головування, яке наразі обіймає його країна у блоці, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

"ЄС має приєднатися до Китаю, а якщо припустити, що Дональд Трамп повернеться до влади, і Сполучених Штатів для тиску на росію та Україну, щоб вони почали мирні переговори", сказав Орбан в інтерв’ю державному радіо в п’ятницю, як цитує його видання.

З того часу, як 1 липня Угорщина взяла на себе переважно адміністративну роль головуючої у ЄС, Орбан, як вказує видання, використав це, щоб підняти власний авторитет у міжнародній дипломатії, зустрічаючись із лідерами, зокрема з Президентом України Володимиром Зеленським, президентом росії володимиром путіним, главою Китаю Сі Цзіньпіном і Трампом.

Орбан сказав, що продовжить повідомляти про свої зустрічі лише після того, як вони відбудуться, як це було з його неузгодженими поїздками до росії та Китаю. Нещодавно переобраний президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер назвала зусилля Орбана "місією умиротворення". Угорський лідер у п'ятницю назвав фон дер Ляєн "наївною".

Європейська комісія заявила в понеділок, що зменшить свою участь у неформальних зустрічах, запланованих Угорщиною під час її головування в ЄС, після візитів Орбана до москви та Пекіна. Єврокомісія також пропустить традиційний візит членів євроінституції до країни, що головує, пише видання.

Після візитів до росії та Китаю Орбан надав ЄС власний "мирний план" щодо війни в Україні15.07.24, 14:18

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Орбан пообіцяв продовжити "мирну місію" попри критику ЄС

     • 27879 переглядiв

    ЗСУ збили ще один російський Су-25 на Донеччині

     • 20843 переглядiв

    У Херсоні затримали колаборанта, який працював на сальдо

     • 19291 переглядiв