opozytsiia-hruzii-podala-do-konstytutsiinoho-sudu-pozov-vymahaiuchy-skasuvaty-zakon-pro-inoahentiv

Опозиція Грузії подала до Конституційного суду позов, вимагаючи скасувати закон "про іноагентів"

 • 27972 переглядiв

Грузинська опозиція подала позов до Конституційного суду з вимогою скасувати закон "про прозорість іноземного впливу". 32 опозиційних депутати стверджують, що закон порушує конституційну норму про євроатлантичний курс.

В Грузії опозиція подала до Конституційного суду позов, вимагаючи скасувати закон "про прозорість іноземного впливу", прийнятий парламентом. Про це повідомляє SOVA, передає УНН.

Деталі

28 липня опозиція в Грузії подала до Конституційного суду позов проти закону "про прозорість іноземного впливу", ухваленого парламентом за ініціативою правлячої більшості.

Прес-служба "Єдиного національного руху" повідомила, що у Конституційному суді Батумі голова ЕНД Тіна Бокучава та лідер "Єдність — Національний рух" Тамар Кордзая разом із представниками парламентської опозиції подали позов з вимогою скасувати закон "про іноагентів".

Опозиція стверджує, що закон порушує 72 статтю Конституції, яка зобов'язує державні органи дотримуватись євроатлантичного курсу. Позов підписали 32 опозиційних депутати парламенту.

Президентка Грузії переговорила із Зеленським: заявила про європейське майбутнє на тлі ухвалення у Грузії закону про "іноагентів" попри протести15.05.24, 12:58

Юлія Котвицька

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі сталися вибухи

     • 20367 переглядiв

    У Харкові прогримів вибух

     • 19342 переглядiв