openai-vypuskaie-deshevshu-ta-lehshu-model-dlia-rozrobnykiv

OpenAI випускає дешевшу та легшу модель для розробників

 • 8459 переглядiв

OpenAI представила GPT-4o Mini - доступнішу версію GPT-4 для розробників. Модель підтримує текст і зображення, а в майбутньому оброблятиме відео та аудіо, замінюючи GPT-3.5 у ChatGPT.

OpenAI випускає більш легку та дешеву модель для розробників під назвою GPT-4o Mini, пише УНН з посиланням на The Verge.

Деталі

Вона коштує значно дешевше, ніж повнорозмірні моделі, і вважається продуктивнішою, ніж GPT-3.5.

"Я думаю, що GPT-4o Mini справді реалізує місію OpenAI — зробити штучний інтелект доступнішим для людей. Якщо ми хочемо, щоб ШІ приносив користь кожному куточку світу, кожній галузі, кожному додатку, ми повинні зробити ШІ набагато доступнішим", - сказав The Verge Олів'є Годеман, керівник платформи API.

Починаючи з 18 липня, користувачі ChatGPT з планами Free, Plus і Team можуть використовувати GPT-4o Mini замість GPT-3.5 Turbo, а користувачі Enterprise отримають доступ наступного тижня. Це означає, що GPT-3.5 більше не буде доступний користувачам ChatGPT, але вона, як і раніше, буде доступна розробникам через API, якщо вони воліють не переходити на GPT-4o Mini. Годемент сказав, що GPT-3.5 в якийсь момент вийде з API - вони просто не впевнені коли.

"Я думаю, що це буде дуже популярно", - сказав Годемент.

Нова, полегшена модель також підтримуватиме текст і зображення в API, і компанія заявляє, що невдовзі вона оброблятиме всі мультимодальні входи та виходи, такі як відео та аудіо. З усіма цими можливостями це могло б виглядати як більш спроможні віртуальні помічники, які можуть розуміти ваш маршрут подорожі та створювати пропозиції. Однак, модель призначена для простих завдань, зазначає видання.

Google, OpenAI та інші створюють коаліцію за безпечний ШІ19.07.24, 08:24

Юлія Шрамко

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    OpenAI випускає дешевшу та легшу модель для розробників

     • 8459 переглядiв

    У столиці фунікулер закриють на плановий ремонт

     • 19286 переглядiв