oon-oholosyla-2025-2034-roky-desiatylittiam-nauk-pro-kriosferu

ООН оголосила 2025-2034 роки десятиліттям наук про кріосферу

 • 22783 переглядiв

Генасамблея ООН прийняла резолюцію про десятиліття дій для наук про кріосферу на 2025-2034 роки. Мета - вирішення проблем танення льодовиків та змін у кріосфері шляхом наукових досліджень і моніторингу.

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, яка проголошує 2025-2034 роки десятиліттям дій для наук про кріосферу. Про це повідомило агентство Сіньхуа, передає УНН.  

Деталі

Резолюція під назвою "Десятиліття дій для наук про кріосферу, 2025-2034" і ухвалена без голосування була спрямована на вирішення проблем, пов’язаних з таненням льодовиків і змінами в кріосфері, шляхом просування відповідних наукових досліджень і моніторингу.

Представляючи текст проекту резолюції, представник Франції звернув увагу на вразливість льодовиків і полюсів до зміни клімату та їх роль у регулюванні клімату, рівня океану та збереження біорізноманіття.

"Це Десятиліття ООН забезпечить політичний імпульс, необхідний для того, щоб зробити це питання пріоритетом багатостороннього порядку денного", — сказала вона, описуючи кріосферу, заморожені компоненти системи Землі, як "важливий ресурс для рівноваги нашої планети".

Також у вівторок Генеральна Асамблея прийняла резолюцію про "Сприяння сталому управлінню лісами, включаючи заліснення та відновлення лісів, на деградованих землях, включаючи посушливі землі, як ефективне вирішення екологічних проблем".

Стале управління лісами, включаючи лісонасадження та лісовідновлення, може мати економічні, соціальні та екологічні вигоди, серед іншого, завдяки значному внеску в пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптацію до них, йдеться в резолюції, яка також наголошує на важливості зміцнення міжнародного співробітництва, а також державно-приватного партнерства. сприяти сталому управлінню лісами.

Тим часом Генеральна Асамблея у вівторок без голосування ухвалила резолюцію під назвою "Індекс багатовимірної вразливості".

У той час як делегат від Данії закликав усі зацікавлені сторони включити фактори вразливості в свій аналіз і дії, заявивши, що валовий внутрішній продукт і валовий національний дохід на душу населення не відображають вразливості, з якою стикаються малі острівні держави, що розвиваються, та інші країни, що розвиваються, делегат від Колумбії сказав, що індекс приймає враховує екзогенні фактори, отже, "його застосування обмежене" для його країни, і її вразливість не буде відображена в інструменті.

Міжнародні фінансові установи повинні використовувати індекс як доповнення до інших вимірювань розвитку, сказав він. 

Посадовиця інституту Української академії наук вимагала у фермера 21 тис. доларів за дозвіл на обробку землі18.04.24, 18:21

Популярні

Новини по темі

ООН оголосила 2025-2034 роки десятиліттям наук про кріосферу

 • 22783 переглядiв

Американський солдат продавав секрети Китаю

 • 32254 переглядiв

Боррель підтримав контрнаступ ЗСУ в Курській області

 • 33271 переглядiв

БПЛА атакували Воронезьку область: вибухи та пожежа

 • 32575 переглядiв

У Жана Беленюка вкрали годинник на Олімпіаді-2024

 • 11583 переглядiв

Генштаб: на фронті за добу відбулося 111 бойових зіткнень

 • 23919 переглядiв