ukenru
oksfordskiy-universitet-viprobuye-noviy-preparat-vid-koronavirusu-na-osnovi-antitil

Оксфордський університет випробує новий препарат від коронавірусу на основі антитіл

 • 10543 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Дослідники Оксфордського університету випробують новий препарат від коронавірусу на основі антитіл, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Препарат називається Regeneron REGN-COV2. Він успішно пройшов випробування на тваринах, а результати першої фази клінічних випробувань підтвердили його безпеку і ефективність.

"Ми з нетерпінням чекаємо можливості побачити, чи є REGN-COV2 безпечним і ефективним у контексті великомасштабного рандомізованого клінічного дослідження. Це єдиний спосіб дізнатися ефективність його роботи в лікуванні COVID-19", - коментує фахівець з інфекційних захворювань і глобальної охорони здоров'я Оксфордського університету, керівник дослідження, професор Пітер Хорб.

Нагадаємо, що антитіла в організмі людини до коронавірусу визначають за допомогою ІФА-тестів, доступних у тому числі і в Україні.

Якщо ІФА-тест показує наявність антитіл IgG, то це говорить про те, що людина вже перехворіла коронавірусною хворобою. Якщо виявлені антитіла IgM, то пацієнт поки все ще хворіє. А ось антитіла IgA виявляють на ранній стадії зараження коронавірусом.

Також нагадаємо, що в Україні активно йде підготовка до збору "антиковідної" плазми у донорів, які вже перенесли вірус. Однак цілі цього досі не зрозумілі, особливо з огляду на той факт, що лікування за допомогою "антиковідної" плазми в нашій країні досі не внесено до протоколів. Хоча такий метод терапії визнається ефективним у багатьох країнах світу, і США, зокрема.

Українські Національні Новини

Здоров'я