ukenru
odna-zi-slug-narodu-zaprosila-poligrafologa-na-zavtra-u-komitet

Одна зі "слуг народу" запросила поліграфолога на завтра у комітет

 • 12846 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Народний депутат від "Слуги народу", член комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що запросила на четвер, 24 жовтня, відомого та незалежного поліграфолога у комітет, де пройде поліграф сама і надасть можливість зробити те ж саме усім охочим. Про це вона написала у Facebook, передає УНН.

"Шкода, що замість конструктивної роботи на окрузі, змушена відбілювати свою репутацію. Я утрималась від голосування за законопроєкт про оціночну діяльність і ліквідацію корупційних схем за кількох причин", - повідомила вона, перечисливши їх.

Зокрема, нардеп вказала, що "перші два проєкти мають корупційну складову". "Фролова - лобіює оцінщиків. Качури - лобіює майданчики. Третій - Железняка - не вирішує проблем з майданчиками, не гарантує, що ФДМУ в короткі строки розробить якісне ПО", - додала вона.

"Порочити своє прізвище підозрами, ніби я взяла якісь кошти, не дозволю. Тому на завтра запросила відомого та незалежного поліграфолога у Комітет, де пройду поліграф сама і надам кабінет, устаткування, спеціаліста усім бажаючим народним депутатам, фігурантам даного скандалу. Усі мої підписники зможуть подивитися на цей процес онлайн. Замовляйте поп-корн", - заявила вона.

З її слів, допуск для ЗМІ передбачено. 

"Окрім цього звернулась до керівника САП Назара Холодницького про те, що готова першою надати всі необхідні свідчення в цьому кримінальному провадженні", - додала вона.

"Відчуваю, що Данило Гетманцев, якого я поважала та бачила у ньому професійного та порядного керівника, жалкує через те, що під впливом емоцій пішов в ОП і обізвав всіх, хто пішов проти його волі, корупціонерами. Так тепер після кожного Гетманцев ходитимете в ОП? Наші стосунки вже не будуть такими, як раніше. Запрошую також його пройти поліграф", - вказала нардеп.

Раніше нардеп Дубінський повідомляв, що спілкувався з керівництвом партії СН і з'ясував, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні.

За його словами, причина цього - в зверненні до Офісу Президента декількох депутатів, "яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність т.зв. майданчиків Яценка + демонополізацію ринку держзакупівель через систему ProZorro, а також зниження цін на участь в торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА".

При цьому, колишній віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко у Facebook заявив, що ОП висунув підозру 11 нардепам зі "Слуги народу". "Їх звинувачують в отриманні 30 000 доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні комітету Верховної Ради", - повідомляв тоді він.

САП відкрила провадження щодо отримання хабара по 30 тис. доларів 11 чинними нардепами.

У ситуацію втрутився і Президент Зеленський, зажадавши від всіх членів комітету Ради з фінансів пройти поліграф.

Сама процедура проходження поліграфа запланована 23 жовтня о 20 годині.

Українські Національні Новини

Політика