odin-z-naybilshikh-paperovikh-kombinativ-yevropi-podilivsya-dosvidom-vikoristannya-vtorsirovini-u-podalshomu-virobnitstvi

Один з найбільших паперових комбінатів Європи поділився досвідом використання вторсировини у подальшому виробництві

 • 503193 переглядiв

Цитата

“Процес переробки макулатури неодноразовий. Сировину, яку здають, потім переробляють на паперові й картонні вироби, які так само слугують сировиною для наступної партії товарів і пакування. Саме тому, завдяки переробці макулатури, комбінат реально допомагає у збереженні довкілля”, - розповіли у Київському КПК.

Водночас там зауважили, що через особливості вторинної переробки, навіть найсучасніші виробництва дозволяють переробляти близько 75 % використаного паперу.

“Під час переробки відходів (макулатури - ред.) неминуче з'являється вторинні відходи - скоп, який можна використати у виробництві будівельних, теплоізоляційних та оздоблювальних матеріалів, матеріалів для ландшафтних робіт, гідролізного спирту й біогазу”, - пояснили на комбінаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макулатура замість деревини: в Обухівському паперовому комбінаті поділилися досвідом екологічного виробництва картону та паперу

Скоп належить до малонебезпечних відходів, однак через значну вологість маси потребує доволі великих площ зберігання. Саме тому, наголосили у Київському КПК, однією з основних цілей їх підприємства у сфері поводження з відходами є саме мінімізація обсягів утворення скопу.

“Результатом впровадження низки технологічних заходів в 2021 році стало зменшення обсягів утворення макулатурного скопу на 43,5%. Була доопрацьована технологія, яка дозволяє максимально використовувати целюлозне волокно у виробництві. Крім того, макулатурний скоп є цінною сировиною для виробництва клінкерної і керамічної цегли”, - заявили у Київському КПК.

Таким чином, як пояснюють у комбінаті, понад 70% від всього об'єму утворених в минулого року відходів виробництва картону та паперу було використаноу подальшому, що суттєво зменшило навантаження на довкілля і наразі є основою для циркулярної моделі економіки.

Довідка

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові і є містоутворюючим підприємством, на якому наразі працює 2500 українців. ККПК здійснює експорт своєї продукції у 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції.
Наразі Київський картонно-паперовий комбінат виробляє гофротару, литу тару, картон та паперові вироби, зокрема - відомий на всю Україну туалетний папір “Обухів 65”.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі