ukenru
ochilnik-dbr-vidpoviv-na-zapitannya-pro-dopit-yermaka-u-spravi-schodo-vagnerivtsiv-dopiti-provodyatsya

Очільник ДБР відповів на запитання про допит Єрмака у справі щодо "вагнерівців": допити проводяться

 • 15702 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Розслідування щодо зриву можливої спецоперації із затримання “вагнерівців” продовжується, допити у справі проводяться. Про це сказав виконувач обов'язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов у Верховній Раді, відповідаючи на запитання, коли у справі буде допитано керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Слідчими Державного бюро розслідувань проводиться постійна робота, щоденна, щогодинна, стосовно вказаного кримінального провадження. У тому числі, допити осіб, яких ви зазначили", - сказав Сухачов, відповідаючи на запитання нардепа Гео Лероса, коли буде допитаний керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у межах кримінального провадження про зрив спецоперації по "вагнерівцях".

Деталі

Зі слів керівника ДБР, слідство у зазначеному кримінальному провадженні триває.

"Найближчим часом ми дамо результат", - додав він.

Довідково

Торік низка ЗМІ повідомила про те, що українські спецслужби нібито готували спецоперацію із затримання членів ПВК "Вагнера", про яку нібито "дізналися білоруські спецслужби". ЗМІ вказували, що закриту нараду в Офісі Президента опоненти Зеленського називають ключовою у зриві операції. Офіційні органи такі звинувачення відкидають.

У Службі безпеки України заявили, зокрема, що дані стосовно участі СБУ у так званій "вагнерівській спецоперації" є звичайним фейком.

Державне бюро розслідувань у вересні минулого року зареєструвало кримінальне провадження і веде слідство, як тільки з’явилась інформація щодо можливої спецоперації щодо “вагнерівців”.

Як повідомляв УНН, 29 липня білоруськими правоохоронними органами було затримано 33 людини, деякі з них були представниками ПВК “Вагнера”. Імена багатьох затриманих є в списку сайту “Миротворець”. Більшість з них, за даними сайту, воювали на окупованій частині Донбасу. Водночас, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Росія “не визнає українське громадянство” затриманих у Білорусі найманців ПВК “Вагнера”.

11 серпня Офіс Генпрокурора України направив до генпрокуратури Республіки Білорусь запити про видачу 28 учасників збройного конфлікту на Донбасі.

14 серпня стало відомо, що затримані на території Білорусі 32 члени ПВК “Вагнера” були повернуті в Російську Федерацію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП