ochi-rosiiskoi-ppo-ukrainski-kontrrozvidnyky-znyshchyly-rosiisku-rls-kasta

"Очі" російської ППО: українські контррозвідники знищили ворожу РЛС "Каста"

 • 16604 переглядiв

Військові контррозвідники СБУ та ЗСУ знищили російську РЛС дальнього виявлення "Каста" у Запорізькій області. Ця станція була "очима" російської ППО та контролювала український повітряний простір.

У Запорізькій області військові контррозвідники СБУ у співпраці із ЗСУ знищили російську РЛС дальнього виявлення "Каста". Станцію називають "очима" російської ППО, яка контролювала український повітряний простір. Про це повідомили в СБУ, передає УНН.

Бійці Служби безпеки, які працюють на гарячих напрямках фронту у Запорізькій області, вистежили та скоригували вогонь по ворожій РЛС дальнього виявлення 39Н6 "Каста-2Е2"

- йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що вартість РЛС залежно від комплектації стартує від 60 млн доларів.

"Фактично ця радіолокаційна станція була "очима" російської ППО, яка контролювала наш повітряний простір. Ворог ховав її в тилу, ретельно маскував і часто передислоковував", - додали в СБУ.

З початку повномасштабної війни різні підрозділи Служби безпеки загалом уразили на лінії фронту вже 166 засобів російської ППО і 446 радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки.

Сили оборони вразили ворожу РЛС "Зоопарк" вартістю 25 млн доларів. У СБУ показали відео12.06.24, 17:28

Популярні

Новини по темі

У Запоріжжі пролунав вибух: що відомо

 • 18550 переглядiв