ukenru
obsye-vimagaye-zvilniti-svoyikh-pratsivnikiv-na-skhodi-ukrayini

ОБСЄ вимагає звільнити своїх працівників на сході України

 • 170838 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) висловлює "крайню стурбованість" щодо затримання чотирьох її співробітників на територіях, зайнятих проросійськими сепаратистами на сході України та закликають "негайно звільнити людей". Про це інформує УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Співробітники моніторингової місії працювали у Донецьку та Луганську.

ОБСЄ одразу після початку російського вторгнення евакуювала з України майже 500 співробітників-іноземців.

Але на місці залишалися українські співробітники, багато з яких працюють у містах, які опинилися під ударами російських військ.

Довідка

ОБСЄ розгорнула місію на сході України в 2014 році після анексії Криму росією, проте термін її мандату закінчився 31 березня цього року, після того, як росія звинуватила спостерігачів в упередженості і не стала продовжувати дозвіл на їхню роботу на кордоні з невизнаними республіками.

У самопроголошених "республіках" ДНР та ЛНР раніше зажадали у спостерігачів ОБСЄ залишити територію до кінця цього місяця. У квітні представники самопроголошеної ЛНР повідомляли про затримання спостерігачів за підозрою в держзраді та "передачу відомостей закритого характеру іноземним спецслужбам".

Нагадаємо

Координатор ООН з кризи в Україні закликав негайно припинити бойові дії в Маріуполі для евакуації мирного населення.

Українські Національні Новини

Суспільство