ukenru
obmezhennia-enerhetychnykh-dokhodiv-rf-sanktsii-i-ne-tilky-opryliudneno-zaiavu-ministriv-zakordonnykh-sprav-krain-g7

Обмеження енергетичних доходів рф, санкції і не тільки: оприлюднено заяву міністрів закордонних справ країн G7

 • 16015 переглядiв

Міністри закордонних справ G7 продовжать запроваджувати санкції проти росії та осіб і компаній з третіх країн, які допомагають росії, протидіяти спробам обійти санкції та експортні обмеження, чинити тиск на доходи росії від енергетики та інших секторів, а також вивчати можливість використання іммобілізованих російських активів для підтримки України.

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" продовжуватимуть протидіяти будь-яким спробам уникнути та обійти санкції та експортні обмеження росією. Також міністри мають намір і надалі запроваджувати санкції проти рф, фізичних осіб та компаній із третіх країн, які їй допомагають. Про це йдеться у комюніке за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ "Групи семи" на італійському острові Капрі, пише УНН.

Ми, як і раніше, віддані повному впровадженню та виконанню наших санкцій проти росії та прийняттю нових необхідних заходів. Ми продовжуватимемо протидіяти, тісно співпрацюючи з третіми країнами, будь-яким спробам уникнути та обійти санкції та експортні обмеження. Звертаємося до фінансових установ утримуватися від підтримки оборонно-промислової бази росії, і ми вживатимемо відповідних послідовних кроків з нашими правовими системами. Ми будемо вводити додаткові санкції проти компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають росії у придбанні інструментів та інше обладнання, що сприяє російському виробництву зброї або військово-промисловому розвитку 

- йдеться в заяві.

Глави МЗС також продовжуватимуть чинити значний тиск на доходи росії від енергетичного та інших секторів та вживатимуть заходів для посилення відповідності та забезпечення виконання обмеження ціни на нафту.

Будемо продовжувати приймати кроки для обмеження майбутніх енергетичних доходів росії. Ми продовжуватимемо перешкоджати майбутньому розвитку енергетичних проектів росії та порушуватимемо розвиток альтернатив для транспортування енергії та інших послуг. Ми будемо продовжувати намагатися зменшити доходи росії від продажу металів

 - додають глави МЗС.

Нагадаємо

Міністри країн G7 заявили, що вивчатимуть можливості використання знерухомлених російських активів для підтримки України і дадуть рекомендації напередодні саміту в Апулії (13-15 червня) про всі можливі напрямки та варіанти.

Павло Башинський

Війна