ukenru
noviy-glava-pravlyachiy-koalitsiyi-nimechchini-ne-bachit-prichini-skasuvannya-sanktsiy-proti-rosiyi-ale-pivnichniy-potik-2-tse-biznes

Новий глава правлячої коаліції Німеччини не бачить причини скасування санкцій проти Росії, але "Північний потік-2" це бізнес

 • 38943 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Нещодавно обраний глава коаліції Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет не бачить причин для скасування антиросійських санкцій. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє УНН.

Лашет наголошує відсутність прогресу в тих напрямках, що стали причиною введення санкцій, зокрема, у вирішенні ситуації з Україною і окупацією частини території країни.

Потенційний наступник Ангели Меркель на посаді канцлера Німеччини відзначає, що продовжуються "приховані і відкриті акти агресії з боку, де домінує Росія, на сході України".

Цитата:

"Інша частина торкається реалізацію Мінських угод і конфлікту на сході України. Що стосується мінських домовленостей, то я б хотів бачити більше прогресу. У зв'язку з цим причини скасувати санкції немає".

Незважаючи на це Лашет не заперечує можливості співпраці з РФ щодо деяких питань. Зокрема, важливою залишається участь Росії у врегулюванні конфлікту в Лівії, а також зусилля по реалізації кліматичних угод. Також політик вказав на те, що Німеччина поки потребує російського газу, а "Північний потік -2" - комерційний проект.

Варто нагадати

Депутати ЄП ухвалили на сесії в Брюсселі резолюцію по ситуації з російським опозиціонером Олексієм Навальним, в якій зажадали його звільнення, блокування "Північного потоку-2", посилення санкцій відносно Росії у цілому, а також "російських пропагандистів, олігархів і членів їх сімей" і "всіх осіб і організацій, причетних до арешту Навального".

За резолюцію проголосували 581 депутат, проти - 50, 44 - утрималися.

Резолюції Європарламенту не є вираженням офіційної позиції спільноти і носять лише рекомендаційний характер навіть для виконавчих структур самого Євросоюзу.

Німеччина заявила, що взяла резолюцію до відома.

Українські Національні Новини

Політика