nova-lazerna-zbroia-na-bortu-boiovoi-mashyny-brytanski-viiskovi-rozkryly-boiovyi-potentsial

Нова лазерна зброя на борту бойової машини: британські військові розкрили бойовий потенціал

 • 14686 переглядiв

Британські військові провели перші успішні випробування лазерної зброї на бойовій машині Wolfhound. Система здатна вражати дрони на відстані понад 1 км і відстежувати кілька цілей одночасно.

Перші успішні випробування лазерної зброї армії Британії проведено за допомогою бойової машини Wolfhound. Пише УНН з посиланням на Defence Equipment & Support.

Деталі

У Великій Британії здійснено новаторське випробування лазерної зброї. За даними міністерства оборони, британські вчені та інженери вперше успішно задіяли потужну лазерну зброю з машини Wolfhound під час випробувань на полігоні Dstl у Портон-Дауні.

Нейтралізувала ворожі дрони на відстані понад 1 км. Недорога високоенергетична лазерна зброя, встановлена на бронемашині Wolfhound британської армії, повністю портативна і проста в експлуатації. Система може відстежувати кілька цілей і вражати їх зі швидкістю світла. Це є великим кроком уперед у програмі демонстрації зброї наземної лазерної спрямованої енергетичної зброї (LDEW) Міністерства оборони Великої Британії 

- передає портал відомства.

Нагадаємо

У 2022 році науково-технічна лабораторія Міністерства оборони країни (Dstl) проводила перше у Великій Британії випробування високопотужної лазерної зброї спрямованої енергії великої дальності (LDEW) на своїх полігонах у Портон-Дауні.

УНН повідомляв, що британська армія вперше почала використовувати 3D-принтер у польових умовах для швидкого виготовлення запасних частин для транспортних засобів під час навчань НАТО "Стедфаст дефендер" - найбільшого розгортання НАТО в Європі за останнє покоління.

Популярні

Новини по темі

Латвія передасть Україні нову партію медичної допомоги

 • 30355 переглядiв