ukenru
nobelivskiy-skandal-obvinuvachenogo-vzyali-pid-vartu

"Нобелівський скандал": обвинуваченого взяли під варту

 • 10258 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Шведський фотограф і режисер Жан-Клод Арно затриманий в залі суду. Для нього вимагають три років в'язниці у справі про сексуальні домагання, через яку зірвалося вручення Нобелівської премії по літературі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

У листопаді минулого року зі звинуваченнями на його адресу виступили 18 жінок, пов'язаних зі Шведською академією, яка і присуджує премію.

Суд прийняв до розгляду одну справу - про подвійне згвалтуванні.

Бьорн Хурта, адвокат захисту: "Він в шоці, він не очікував затримання. І я особисто думаю, що в цьому не було необхідності. Мій клієнт залишався на свободі, пунктуально з'являвся на всі слухання і не пропустив жодного засідання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала номінування Сенцова на Нобелівську премію миру

"Моя підзахисна побоювалася зв'язуватися з цією справою, оскільки обвинувачений - публічна фігура, людина з грошима і зв'язками, який міг би серйозно ускладнити їй життя. Так що ми вважаємо рішення про затримання своєю перемогою, хоч вердикт ще не оголошено", - повідомила Елізабет Масси Фрітц, адвокат обвинувачення.

У Шведській академії працювала дружина Арно; на тлі скандалу вона покинула організацію, поряд з ще декількома співробітниками. Звинувачення вказує, що про домаганнях режисера академіки прекрасно знали, але нічого не робили.

В результаті через те, що відбувається Шведська академія прийняла рішення не вручати цього року Нобелівську премію з літератури.

Українські Національні Новини

Новини Світу