ukenru
nimtsi-pereyshli-na-ukrayinsku-kuryatinu

Німці перейшли на українську курятину

 • 13207 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Імпортна курятина, в тому числі - українська, стала топ-продуктом на німецькому ринку. Про це заявили в Центральній асоціації німецької промисловості в області птахівництва (ZDG), пише euromeatnews.com, передає УНН.

"Імпортна птиця увійшла в великі споживчі сегменти ресторанів, їдалень, промислових кухонь, на які припадає 65% продажів на німецькому ринку", - говориться в повідомленні.

В першу чергу, мова йде про м'ясо птиці з України. Завдяки своїй конкурентній перевазі у вигляді ціни, українська курятина полюбилася місцевим жителям і витіснила місцевих виробників.

"Сьогодні рівень самозабезпеченості птицею в країні знизився до 73% для м'яса індички, 15% для гусятини і до 90-95% для курки", - підкреслюють в ZDG.

Крім українського продукту, німецький ринок захопило м'ясо птиці з Польщі, Румунії, Угорщини та Болгарії, додали в асоціації.

Нагадаємо, Україна в минулому році піднялася на шосте місце в світовому рейтингу постачальників курятини. В ЄС Україна стабільно посідає третє місце серед експортерів, поступаючись лише Бразилії і Таїланду. При цьому навіть цих потужних конкурентів Україна має намір випередити.

На початку березня стало відомо, що Єврокомісія планує, як мінімум, удвічі збільшити імпортні квоти для української курятини. Міжнародна преса пов'язує цей безпрецедентний крок з Юрієм Косюк (МХП), власником бренду "Наша Ряба", який "своїм геніальним ходом" змусив Європу переглянути торгову політику щодо України. Детальніше про це читайте в матеріалі УНН.

Українські Національні Новини

Економіка