nimetskyi-polityk-vvazhaie-viiskovu-operatsiiu-zsu-na-terytorii-rf-normoiu-mizhnarodnoho-prava

Німецький політик вважає військову операцію ЗСУ на території рф нормою міжнародного права

 • 80179 переглядiв

Родеріх Кізеветтер вважає наступ ЗСУ на території рф виправданим згідно Статуту ООН. Експерт ХДС зазначив, що дії України мають військово-стратегічний сенс і можуть послабити тиск на інших ділянках фронту.

Акція українських військових на російської території виправдана відповідно до Статуту ООН, вважає політик ХДС Родеріх Кізеветтер. Пише УНН, із посиланням на Tagesspiegel і Deutschlandradio.

Деталі

Експерт з питань зовнішньої політики ХДС Родеріх Кізеветтер вважає, що нещодавній наступ українських військових на територію росії не суперечить міжнародному праву.

У DeepState розповіли про перший день наступу в курській області09.08.24, 05:09

Як зазначив Кізеветтер, раптовий наступ українських військ "звичайно, дозволений міжнародним правом з точки зору права на самооборону" і "має сенс з точки зору військової стратегії".

На думку експерта з питань оборони ХДС, наступ українських військ служить для того, щоб зв'язати російські війська в Курській області.

Ситуація у курській області рф: нові заяви російської влади09.08.24, 11:55

Це може послабити тиск на фронті в інших місцях

- продовжує він.

Це була атака з метою надання допомоги, каже експерт з питань зовнішньої політики ХДС Родеріх Кізеветтер. Дії були виправдані відповідно до Статуту Організації Об'єднаних Націй.

Нагадаємо

Губернатор курської області оголосив про введення режиму НС через складну ситуацію в прикордонних районах. Це рішення прийнято на тлі повідомлень про можливе захоплення ЗСУ міста Суджа та газорозподільної станції.

Мер російського курчатова, у якому розташована курська АЕС, заявив про бої за кілька десятків кілометрів від міста09.08.24, 13:23

Популярні

Новини по темі

Як проходить евакуація на Сумщині - поліція показала фото

 • 23983 переглядiв

Жнива в Україні підходять до завершення - Мінагрополітики

 • 36405 переглядiв