ukenru
nimechchyna-vzhe-naiblyzhchymy-dniamy-peredast-zsu-10-tysiach-snariadiv

Німеччина вже найближчими днями передасть ЗСУ 10 тисяч снарядів

 • 24956 переглядiв

Найближчими днями Німеччина передасть Україні 10 000 артилерійських снарядів в рамках першого етапу триетапного плану постачання боєприпасів, ще 180 000 снарядів буде передано у другій половині 2024 року і ще 100 000 - у четвертому кварталі.

Уже найближчими днями Німеччина передасть Україні на першому етапі 10 тисяч артилерійських снарядів із арсеналів Бундесверу. Про це в ексклюзивному інтерв'ю DW розповідає голова Ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг, передає УНН.

Деталі

У Берліні, за його словами, вирішено продемонструвати постачання боєприпасів Україні на трьох етапах.

На другому етапі, у середньостроковій перспективі, Німеччина вирішила підтримати чеську ініціативу та взяти на себе витрати на закупівлю 180 тисяч снарядів, які будуть передані Києву в другій половині поточного року.

А на довгостроковій перспективі, на додаток до плану Чехії, Німеччина виклала двосторонню угоду про постачання України, починаючи приблизно з четвертого кварталу ще 100 тисяч снарядів. З якою саме країною укладено таку угоду, Крістіан Фройдінг уточнити не шотів.

Говорячи про те, чого найбільше потребує Україна зараз для успішного відображення російської агресії , він назвав "артилерійські снаряди, бойовики та ракети для сучасних систем ППО, а також броньовані бойові машини".

Доповнення

В інтерв'ю DW генерал-майор Крістіан Фройдінг також розповідає про навчання на Німеччині українських солдатів. Торік на німецьких полігонах пройшли 10 тисяч військовослужбовців ЗСУ, у перші місяці 2024 року – ще від трьох до чотирьох тисяч. цього року Міноборони ФРН готове надати таку можливість ще більшої кількості солдатів з України.

Посол України у Німеччині відкинув заяви про "заморожування" війни27.03.24, 14:22 • [views_0]