nimechchyna-vydiliaie-10-milioniv-yevro-na-vidnovlennia-dytiachoi-likarni-okhmatdyt-yaka-postrazhdala-vid-rosiiskoi-rakety

Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту"

 • 35789 переглядiв

Німеччина виділяє 10 мільйонів євро на відновлення української дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, частково зруйнованої внаслідок цілеспрямованого російського ракетного удару.

Німеччина виділяє Україні 10 мільйонів євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, частково зруйнованої внаслідок російської атаки 8 липня, заявила міністр ФРН з питань економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульце, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

"Ми не повинні і не миритимемося з тим, що цього місця зцілення для онкохворих дітей в Україні більше не існує", - заявила Шульце в інтерв'ю газеті Rheinische Post, опублікованому в середу, 17 липня.

Виділені гроші разом із коштами інших донорів та жертводавців підуть на швидке повернення лікарні у робочий стан та підготовку будівлі до експлуатації у зимовий час. Ідеться, зокрема, про ремонт та технічне обслуговування фасадів лікарні, процедурних кабінетів, а також електро- та теплопостачання, сказано у публікації.

За словами Шульце, руйнація дитячої лікарні показує, "наскільки безжально і нелюдяно росія веде цю агресивну війну". Міністр додала, що від повномасштабного вторгнення рф в Україну діти страждають "найбільше".

Відновлення "Охматдиту": близько 400 млн грн потрібно лише на пріоритетне обладнання, загальні збитки ще рахують12.07.24, 14:27

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту"

     • 35789 переглядiв