nimechchyna-ne-skasovuvatyme-obmezhennia-na-obstrily-rosiiskoi-terytorii-sholts

Німеччина не скасовуватиме обмеження на обстріли російської території - Шольц

 • 52632 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країна не скасує обмеження на обстріли російської території, щоб запобігти війні між РФ та НАТО. Німеччина підтримує Україну, але всі рішення зважені.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина не скасовуватиме обмеження на обстріли російської території, щоб не допустити війни між рф та НАТО. За його словами, Німеччина підтримує Україну настільки, наскільки це необхідно, і водночас усі рішення зважені.

Про це Шольц заявив на традиційній літній пресконференції в Берліні, цитує DW, передає УНН.

Деталі

Ми підтримуємо Україну настільки, наскільки це необхідно, і водночас усі наші рішення зважені, щоб не допустити війни між рф та НАТО

 - сказав Шольц.

Він зазначив, що Німеччина чітко пояснила, які типи озброєння вона може постачати Україні, а які ні. Також, за його словами, Україна отримала дозвіл на використання деякої зброї, яка передається Німеччиною по території рф, але лише в прикордонних районах поблизу Харківської області. Окрім того, Шольц заявив, що Німеччина не буде направляти своїх військових в Україну та наголосив на необхідності підтримки процесів, які приведуть до миру в Україні.

Нагадаємо

Олаф Шольц відхилив заклик Президента України Володимира Зеленського до західних союзників збивати російські ракети та безпілотники над територією України. 

Популярні

Новини по темі

Авіаудар по Харкову: кількість постраждалих зросла до 3

 • 28807 переглядiв