ukenru
nimechchyna-initsiiuie-hlobalnyi-analiz-naiavnykh-system-patriot-u-sviti-dlia-ukrainy-kuleba

Німеччина ініціює глобальний аналіз наявних систем Patriot у світі для України – Кулеба

 • 52238 переглядiв

Німеччина, як голова Рамштайнської коаліції з протиповітряної оборони, ініціює негайний аналіз усіх наявних у світі систем ППО Patriot та інших систем ППО, щоб визначити, що може бути надано Україні.

Німеччина, як голова коаліції протиповітряної оборони в межах "Рамштайну"  ініціює зараз негайно аналіз всіх наявних не лише у союзників, але й у світі систем Patriot й інших систем ППО для України. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час  спілкування зі ЗМІ за підсумками візиту в Брюссель, передає кореспондент УНН.

Німеччина, як голова коаліції протиповітряної оборони ініціює зараз негайно аналіз всіх наявних не лише у союзників, але й взагалі в світі систем, батарей Patriot й інших систем ППО. І що можна зробити, які комбінації побудувати для того, щоб ці батареї були доставлені в Україну.

 - розповів Кулеба.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час засідання Ради Україна-НАТО закликав союзників негайно надати більше систем ППО, зокрема Patriot, здатних перехоплювати балістичні ракети, і вони відповіли на заклик і негайно вживають заходів.