nimechchyna-hotuietsia-do-peredyslokatsii-soten-tysiach-viiskovykh-na-skhidnyi-flanh-nato

Німеччина готується до передислокації сотень тисяч військових на східний фланг НАТО

 • 109848 переглядiв

Німеччина готується розгорнути до 800 000 військовослужбовців і 200 000 одиниць техніки на східному фланзі НАТО на випадок нападу Росії на країну Альянсу.

Німеччина спільно з іншими країнами-союзниками по НАТО в рамках "Оперативного плану Німеччина" (OPLAN DEU) планує можливість перекидання військових на схід Європи в разі нападу РФ на одну з країн Альянсу, пише видання Der Spiegel з посиланням на секретний документ Бундесверу, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що в разі нападу РФ на східному фланзі НАТО через Німеччину протягом 3-6 місяців буде необхідно перекинути до 800 тис. військових, а також понад 200 тис. одиниць техніки.

Попередньо, основною дорогою для військових колон із заходу на схід розглядають автомагістраль А2, що пролягає з міста Обергаузен у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія до Берліна.

Як пише Der Spiegel, опрацьовується питання безпеки цього маршруту, його "вузькі місця" та альтернативи. Зокрема, у військових є побоювання щодо пересування через міст Хоенварте на Ельбі на північ від Магдебурга. Оскільки в разі диверсії або ракетних ударів по мосту траса A2 може бути повністю заблокованою.

Повідомляється, що Бундесвер, влада земель і федеральний уряд продовжують роботу над планом перекидання військ.

Україна прагне якнайшвидшого членства в НАТО для забезпечення стратегічної безпеки, - міністр закордонних справ13.07.24, 05:19

Популярні

Новини по темі

Світові лідери відреагували на інцидент з Трампом

 • 102800 переглядiв

Байден виступив із заявою після замаху на Трампа

 • 33474 переглядiв

CBS: Підозрюваного у стрільбі на мітингу Трампа вбито

 • 34104 переглядiв

У Трампа стріляли під час виступу в Пенсільванії

 • 28012 переглядiв