niderlandy-vydiliat-17-mln-yevro-na-pidtrymku-sudovoi-systemy-ukrainy

Нідерланди виділять 17 млн євро на підтримку судової системи України

 • 29133 переглядiв

Уряд Нідерландів виділять 17 мільйонів євро на підтримку судової системи України, допомагаючи у відновленні справедливості для жертв воєнних злочинів; це включає посилення прокуратури та поліції. Міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот підтвердила це зобов'язання під час візиту до Києва.

Нідерланди виділять 17 мільйонів євро на зміцнення судової системи України, задля відновлення справедливості для жертв воєнних злочинів. Про це під час візиту до Києва заявила очільниця МЗС Нідерландів Ганке Брейнс Слот, передає УНН.

Деталі

Під час візиту в Україну глава МЗС Нідерландів зустрілася з українським колегою Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським. Вона також наголосила на важливості продовження підтримки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України та глава МЗС Нідерландів обговорили створення спеціального трибуналу для покарання рф

Це буде тривалий конфлікт, тому разом з ЄС і НАТО ми повинні продовжувати робити все можливе, щоб підтримати Україну в захисті від росії

- попередила Брейнс Слот.

У своїх переговорах міністерка також наголосила, що воєнні злочини проти українського народу не повинні залишатися безкарними.

Саме тому, Нідерланди нададуть Україні €17 млн на відновлення справедливості для жертв воєнних злочинів. Частина коштів піде на зміцнення судової системи України.  

Цей внесок складатиметься з двох частин:

  • 9  мільйонів євро, які вже виділено на проєкт «Відновлення гідності та справедливості в Україні», що спрямований на підтримку системи правосуддя України знаннями, практичним досвідом та спроможністю, зокрема у сфері міжнародного кримінального права
  • 8 мільйонів євро, які підуть на підтримку Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС). Ці кошти будуть спрямовані на зміцнення прокуратури України та її поліції у звільнених районах країни. Також місія використає гроші на консультативні послуги у сфері розслідування та судового переслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна змогла повернути лише 500 вивезених до росії дітей з 20 тисяч підтверджених випадків депортації - Лубінець

Доповнення

Очільниця МЗС Нідерландів Ганке Брейнс Слот, також зустрілась із українським омбудсменом Дмитром Лубінцем та обговорила викрадення дітей російськими військовими. 

Нагадаємо

Нідерланди надали Україні три модульні польові шпиталі та шість медичних евакуаційних автомобілів для посилення медичних можливостей Збройних сил України під час конфлікту з росією. Обладнання має холодостійкі характеристики, 36 ліжок з активною вентиляцією та спеціальний підрозділ медичного персоналу.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Відкриття головної ялинки країни заплановано сьогодні

     • 56765 переглядiв