niderlandy-spilno-z-daniieiu-peredadut-ukraini-shche-14-tankiv-leopard-2-do-kintsia-lita

Нідерланди спільно з Данією передадуть Україні ще 14 танків Leopard 2 до кінця літа

 • 40239 переглядiв

Нідерланди та Данія придбали 14 танків Leopard 2A4 для України. Перші 12 вже готові до відправки, всі 14 будуть доставлені одночасно до кінця літа для підтримки української армії.

До кінця літа Україні передадуть ще 14 танків Leopard 2A4, які було придбано Нідерландами спільно з Данією. Про це повідомила пресслужба Міноборони Нідерландів, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, Нідерланди спільно із Данією минулого року придбали 14 танків Leopard 2A4. Це були вже вживані танки, відремонтовані німецькою фірмою Rheinmetall.

Останні два Leopard 2 проходять перевірочні випробування в рамках поставки. Перші 12 танків вже поставлені для відвантаження. Всі 14 танків будуть поставлені одночасно до кінця літа.

Україна терміново потребує додаткової військової підтримки, враховуючи важкі бої на полі бою. Ці танки можуть зіграти важливу роль у захисті української армії від російських військ. Разом із союзниками та партнерами Нідерланди продовжуватимуть надавати Україні підтримку стільки, скільки буде потрібно. Це вкрай важливо для захисту України і стримування агресії путіна

- заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Довідково

Нідерланди входять до міжнародної танкової коаліції, що поставляє Україні сучасні бойові танки. У рамках цього проєкту вже поставляються танки Leopard 1.

Доповнення

15 липня Іспанія заявила про передачу 10 бойових танків Leopard 2A4, екскаваторів-навантажувачів та протитанкових ракет в Україну, довівши загальну кількість таких танків, переданих Іспанією, до 20.

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 28208 переглядiв