niderlandy-obitsiaiut-pidtrymku-enerhetychnomu-sektoru-ukrainy-v-umovakh-viiny

Нідерланди обіцяють підтримку енергетичному сектору України в умовах війни

 • 110934 переглядiв

Нідерланди зобов'язуються підтримувати енергетичний сектор України з акцентом на сталу енергетику та децентралізацію після зустрічі, на якій голландські урядовці високо оцінили українських енергетиків та обговорили подальшу співпрацю.

Нідерланди пообіцяли підтримувати енергетичний сектор України, а також висловили зацікавленість у поглибленні співпраці в питаннях сталої енергетики та децентралізації генерації. Про це із посиланням на слова заступника міністра енергетики Ярослава Демченкова повідомили у пресслужбі енергетичного відомства, передає УНН.

Україна має високий потенціал розвитку енергетичної галузі. Ми не чекаємо завершення війни і вже працюємо над проєктами, які дозволять посилити стійкість і гнучкість нашої енергосистеми. Враховуючи успішну політику з відмови Нідерландів від викопного палива та значне збільшення потужностей ВДЕ, ми пропонуємо долучатися до проєктів в Україні -  у сонячній, вітровій генерації. Водночас українські фахівці, які отримали надзвичайний досвід в умовах воєнних викликів, можуть поділитися з нідерландською стороною своїми знаннями. 

- наголосив Ярослав Демченков.

Деталі

Свою заяву Демченков зробив після зустрічі із делегацією Королівства Нідерландів на чолі з міністром зовнішньої торгівлі та співробітництва у галузі розвитку країни Джеффрі ван Льовеном. Зустріч відбулася в Україні на одному з енергетичних об’єктів, який було пошкоджено під час російських атак. 

Джеффрі ван Льовен після ознайомлення із роботою українських енергетиків висловив захоплення їхньою роботою та стійкістю. Він також привітав Україну з рішенням Європейської Ради розпочати переговори про вступ України до ЄС, наголосивши на перспективах повної інтеграції українського і європейських енергетичних ринків. 

Заступник міністра енергетики України також ознайомив гостя зі станом видобутку природного газу в Україні. Демченков окреслив перспективи залучення нідерландських трейдерів до зберігання природного газу в українських підземних газових сховищах. Окрім цього, він звернувся до нідерландської сторони із пропозицією взяти нашу країну в навчальну програму перекваліфікації працівників нафтогазової та вугільної галузі для роботи у сфері ВДЕ.

Нідерланди виділять 17 млн євро на підтримку судової системи України06.12.23, 11:31

Демченков подякував Нідерландам за вже надану українському енергетичному сектору допомогу. Зокрема, він висловив вдячність за сприяння у відновленні та ремонті енергетичної інфраструктури. Зазначимо, що Нідерланди виділили близько 650 мільйонів євро на підтримку нагальних потреб України (з них понад 120 мільйонів - на енергетику) та спрямували 84 партії гуманітарної допомоги загальним обсягом понад 1 000 одиниць енергетичного обладнання.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони спростило списання аптечок у війську

     • 51089 переглядiв